Nowness

Antica - Nowness

Precum în filmul care emoționează adulți și copii deopotrivă, „Alice în Țara Oglinzilor”, trăim anumite momente în care lucrurile simple capătă dimensiunea gigantică a revelațiilor. Cu toții suntem supuși efectelor gravitației și trecerii timpului, numai că acest „acum” în care așteptăm încorsetați ne împiedică să ne întoarcem privirea spre trecut sau spre viitorul conturat de realitate, nu de proiecțiile personale.

Există o replică în produsul cinematografic amintit care îmbracă perfect filosofia Antica Hair Studio: „Nu poți schimba trecutul, dar poți învăța ceva din el”. Ce am învățat noi?  Că vine o vreme în care ceea ce suntem se desparte de felul în care arătăm. Că mintea și spiritul evoluează în timp ce corpul nostru se degradează. Ca și când întregul suflu al tinereții s-ar retrage ușor, aproape insesizabil, de la exterior în layerele noastre interioare. Iar acest lucru ne-a determinat să afirmăm că Frumusețea este un process continuu de a fi și de a te bucura de tine cu fiecare secundă. Înainte să fii tu și după. De la general la nominal, de la schimbările climatice, la etape din viață, stiluri vestimentare, oameni pe care îi întâlnim și până la modificările de ordin estetic pe care le dobândim de-a lungul timpului.

Antica Hair Studio folosește pasiunea și know-how-ul echipei de specialiști în domeniul imaginii pentru a construi, precum în „Alice în Țara Oglinzilor”, o cronosferă ce îți permite să călătorești în timp, să redescoperi clipele semnificative în care ai simțit și ai știut că ești Frumoasă pentru a le readuce în prezent sub forma unor lecții esențiale. Ceea ce condiționează realmente aspectul nostru este curajul. Libertatea de a alege. Jemanfișismul în fața constrângerilor sociale, a trendurilor, a părerii mulțimii și a efectului de turmă. Curajul de a fi autentic, eliberarea de cosmetizări inutile și selectarea celor în acord cu propriile dorințe. Puterea de a ne reinventa. Trecutul nu ne dă de ales, dar prezentul ne oferă alternative. Makeup-ul, așa cum îl înțelegem și îl practicum noi, prezintă farmecul alegerii. Nu putem elimina forța gravitațională, trecerea timpului și procesul îmbătrânirii. Dar putem corecta imperfecțiunile, ascunde anumite probleme de ordin estetic și redescoperi simetria trăsăturilor. Pentru că frumusețea este o opțiune. Asta am învățat noi și transmitem în continuare la Antica Hair Studio.