Filosofia stralucirii

Antica - Filosofia strălucirii

Orbecăim în căutarea strălucirii. Nu, oamenii nu caută fericirea, oamenii caută strălucirea. Acea milisecundă în care lumina sărută într-un fel unic pietrele, materialele, metalele prețioase și ne fac să vedem în ele eternitatea. Tinerețea fără bătrânețe și viața fără de moarte. Strălucirea este garanția că dacă există decădere, există și înălțare. Căutăm strălucirea când ne alegem hainele, când ne alegem tunsoarea, culoarea părului și a sprâncenelor, fondul de ten, produsele de make-up, cand ne alegem mașina, cariera, locurile pe care le frecventăm. Dar ea se găsește în oameni, tocmai de aceea e important să ne înconjurăm de cei care strălucesc indiferent de anotimp, de ploi, de culorile orașului, de evenimentele la care participă, de felul în care sunt îmbrăcați. Ei sunt ceea ce sunt, ei fac ceea ce sunt, ei spun ceea sunt. Ei cred în Frumos. Le este (în)scris în ADN, iar asta schimbă tot. Asta schimbă lumea.

Umblăm pe străzi înfometați de autenticitate. Și strada se schimbă sub apăsarea ideilor noastre. Suntem șapte miliarde de oameni, semănăm unii cu alții, ne deosebim unii de alții, dar știm sigur că fiecare dintre noi este unic. O parte o exprimă la nivel estetic, o alta la nivel poetic. Felul în care ne semnăm în trecerea noastră prin timp se poate schimba, dar nu și ideea pentru care o facem. Există ceva mai presus de noi, inefabilul care ne ține într-o continuă mișcare, în permanentă căutare, în minunata stare de a face lucruri. Iar asta ne transformă. Ne redă nouă înșine. Ne face să căutăm frumusețea în felul în care arătăm, în care gândim, în care trăim. Ne face să strălucim.

Rătăcim în găsirea noutății, vorbim despre inovație, trenduri și schimbare, aruncând trecutul la gunoi de parcă ne-ar ține în loc. Adevărata noutate este ceea ce nu îmbătrânește, în ciuda timpului. Nu este de mirare că trotuarele sunt pline de oameni aranjați după ultima modă, dar totuși îmbătrâniți prematur de un stil care nu îi caracterizează. Opacizați de disperarea de a fi actuali. Or stilul personal este ceva anacronic, ultimul nivel de autocunoaștere și afirmare a Eului. De la păr la unghii, de la haine la piele, de la machiaj la accesorii. Acesta este manifestul Antica Hair Studio pentru autenticitate și strălucire. În ceea ce facem și în ceea ce suntem nu este vorba despre „Noi”, ci despre „Voi”. Pentru a înțelege complexitatea serviciilor noastre, e necesar să explicăm motivația care stă la baza salonului din Popa Savu 77. Faptul că e mai mult decât un loc, e o experință a strălucirii. Restul… sunt tehnici de obținere a ei.