Dansul anotimpurilor

Antica - Dansul anotimpurilor

Ne fascinează lumina și credem cu tărie în efectele benefice pe care soarele le are asupra organismului uman în general, dar nu putem eluda consecințele pe care le are asupra părului în special. De la deschiderea culorii podoabei capilare în sezonul cald și până la degradarea acesteia cauzată de temperatura ridicată la care o supunem. La Antica Hair Studio facem elogiul părului sănătos și nu lăsăm anotimpurile să dicteze asupra condiției estetice a celui mai important accesoriu: părul nostru. Redefinim ideea de glamour și atragem atenția asupra riscurilor pe care adesea nu le luăm în calcul din dorința de a ne supune trendurilor, uitând să acordăm importanța cuvenită îngrijirii personalizate a firului de păr. Frumusețea înseamnă armonie, dansul anotimpurilor printre șuvițele noastre. 

Antica Hair Studio întâmpină sezonul rece cu o serie de servicii și noi tehnici pentru tratarea și îngrijirea podoabei capilare supusă efectelor negative ale căldurii și expunerii la soare. Subliniem importanța dialogului cu hairstylistul la începutul fiecărui nou anotimp, descoperind și eliminând din timp situațiile care cauzează deteriorarea părului. Prin consultanța și serviciile personalizate, înțelegem, pe de o parte, care sunt dorințele și tipologia fiecărei persoane care alege salonul din Popa Savu, nr.77, iar pe de altă parte, care sunt calitățile și vulnerabilitățile a ceea ce noi numim bijuterie vivantă.  

 „Uscat”, „deshidratat”, „lipsit de vitalitate” sau „ars” reprezintă cei mai folosiți termeni pe care îi auzim în această perioadă în saloanele de hairstyling. Nu este de mirare, având în vedere că aceste schimbări produse asupra părului nostru sunt cel mai frecvent întâlnite vara, din cauza efectelor luminii solare și tratate cu mare interes toamna. O nouă tunsoare care urmează liniile stilului personal, vopseaua specială aplicată nu cu scopul de a colora, ci de a hirata, hrăni și îmbrăca firul de păr, protejându-l, sunt câteva dintre variantele de eliminare a problemelor inestetice. Dar nu ne oprim aici. Nu vrem doar să eliminăm anumite situații, dorim să deschidem calea unui nou tip de educație: aceea îndreptată spre esențe, spre valori, spre noi ca Oameni, nu ca exponate. Înlocuim ideea de cosmetizare cu Îngrijirea.  În esență, Antica Hair Studio propune detașarea de gândul că avem timp să remediem efectele negative ale factorilor externi lăsând părul să crească și folosind produse accesibile în supermarketuri.  Este important să consulți un specialist. Pentru că noi, hairstyliștii, suntem doctorii frumuseții și artiștii stării de grație. Iar viața este prea scurtă pentru a fi trăită altfel decât frumos și grațios. De la păr la suflet.