A fi versus a face

Antica - A fi versus a face

Ne plac rețetele. Fie ele culinare, pentru succes, pentru o viață fericită, pentru o înfățișare perfectă, mereu căutăm ingredientul secret, acel ceva despre a cărui consistență nu știm prea multe, dar de a cărui existență nu ne îndoim. Există un ingredient secret și în construirea imaginii. În selectarea detaliilor care ne compun și definesc vizual. De la păr la unghii. E vorba de curaj.

Departe de a fi un clișeu sau o zicală demonetizată, ai nevoie de curaj nu pentru a-ți alege o tunsoare sau o culoare la care nu te-ai fi gândit, ci la cele pe care le vrei, dincolo de părerile celorlalți și ce cred ei că este bine. Pentru că autenticitatea este un act de curaj într-o societate dominată de ideologia falsului, în care înfățișarea a devenit un scop în sine și nu un instrument de exprimare individuală. Antica Hair Studio rupe, desface și preface paradigma copierii anumitor tendințe într-o experiență personală de compunere și descoperire a propriului Eu. Curajul devine element alchimic, transformând fiecare alegere pe care o facem în plan estetic în mărturia unei filosofii de viață în care cel mai important lucru este viața în sine. Trăirea în lumini și umbre, volum și profunzimi. Individul ca fruct al trecutului oferit viitorului.

            Principala temă pe care am adus-o în mod recurent în discuție a fost și rămâne în continuare timpul trecut. Desigur, tehnicile și produsele profesionale pe care le folosim sunt în acord cu cele mai înalte standarde pe care prezentul le dezvăluie ca preview al viitorului. Motivul pentru care ținem la această identitate este lesne de înțeles de către cei orientați către originalitate și progres în plan vertical. Inovația, în orice domeniu, nu se poate obține decât prin modificarea ADN-ului unui lucru. Or pentru a-l modifica, e musai să ajungi la el și să îl cunoști. La fel se întâmplă și cu Frumusețea, al cărei ADN poate fi citit doar scufundându-te în trecut. Să înțelegi o lume apusă și istoria antica a acesteia conferă abilitatea de a anticipa și previzualiza tentaculele viitorului care ne înghite prin uitare.              Nouă, la Antica Hair Studio, nu ne plac rețetele. Pornind de la realitatea evidentă potrivit căreia fiecare individ este diferit, personalizarea serviciilor presupune abaterea de la pasii impuși de o reteta. În schimb, ne place sa  îndrăznim, să lăsăm imaginația să ne ghideze în călătoria pe care procesul de înfrumusețare o propune. Iar daca secretul este curajul per se, atunci putem înțelege ca autenticitatea nu poate fi descompusa in rețete. Pentru ca ea presupune ‘sa fii!’ și apoi ‘saă faci!’. Să faci bine să fii tu!